Coaliția PNL, USR-PLUS şi UDMR, aproape de un acord de guvernare

Este posibil ca acordul coaliţiei de guvernare pentru susţinerea candidaturii lui Florin Cîţu la funcţia de premier să fie adoptat duminică.

Acordul coaliţiei de guvernare PNL, USR PLUS şi UDMR pentru susţinerea candidaturii lui Florin Cîţu la funcţia de premier, dar şi a unui guvern de centru-dreapta este foarte posibil să fie adoptat astăzi, susţin liderii celor trei formaţiuni politice.

Ieri au fost analizate aspecte legate de programul de guvernare şi repartizarea funcţiilor în ministere şi agenţiile guvernamentale.

După o nouă zi lungă de negocieri, conducerile PNL, USR PLUS şi UDMR au finalizat aseară modul în care vor fi definite poziţiile de rang 2 şi 3 din structura guvernului.

Ludovic Orban: Şi în ministere vor exista secretari de stat care vor reprezenta partidele din coaliţie şi este necesară armonizarea, creşterea încrederii şi lucrul în echipă la toate palierele.

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, spunea că progresele în negocieri sunt evidente, iar programul de guvernare al celor trei formaţiuni ar putea fi finalizat mâine.

Dan Barna: Chiar am muncit. Nimeni nu e pe deplin fericit, nimeni nu e pe deplin nefericit, suntem acolo unde trebuie să fim la momentul acesta. Progresele sunt semnificative. Practic, sperăm că la finalul zilei sau luni vom avea finalizat programul de guvernare şi vom constitui o coaliţie care într-adevăr să răspundă aşteptărilor importante ale cetăţenilor.

Acordul coaliţiei de guvernare de centru-dreapta ar urma să fie semnat în această seară, după o nouă rundă de negocieri, spunea şi senatorul UDMR Cseke Attila.

Cseke Attila: Credem că am ajuns la o încredere necesară pentru această coaliţie şi ne propunem ca la finalul zilei să putem să finalizăm şi să semnăm acordul de coaliţie pentru susţinerea premierului, domnul Florin Cîţu, şi pentru formarea majorităţii parlamentare pentru susţinerea unui guvern de centru-dreapta.

Premierul propus de coaliţia de centru-dreapta, Florin Cîţu, declara că programul de guvernare va fi finalizat rapid, deoarece două treimi dintre capitolele acestuia au fost deja agreate.

Astăzi se vor discuta şi domeniile rămase, precum sănătatea sau justiţia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Decembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste