Repetiţie la Arcul de Triumf pentru Ziua Naţională

În Capitală are loc astăzi o repetiţie a ceremonialului care va avea loc la Arcul de Triumf mâine, de 1 Decembrie. Vor participa aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale.

Pe parcursul ceremoniei de la Arcul de Triumf se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2.

Vor fi trase 21-a de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

După cum afirma şeful statului, evenimentul nu va fi deschis publicului şi se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Klaus Iohannis: În acest an vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale.

Mâine, la ceremonia de la Alba Iulia, un detaşament militar de onoare în număr redus şi fără tehnică de luptă va participa la scurta festivitate, în care se va intona imnul naţional şi se vor depune coroane de flori; manifestările vor fi transmise online de organizatori.

La Iaşi va fi un scurt moment dedicat Zilei Naţionale cu intonarea imnului naţional, un ceremonial religios şi o depunere de coroane.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Noiembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste