Iohannis: România are pregătită strategia pentru imunizarea populaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a apărat noile restricţii impuse de Guvern pentru limitarea epidemiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a apărat ieri noile restricţii impuse de Guvern pentru limitarea epidemiei, inclusiv pe cea de suspendare a activităţii pieţelor din interior despre care a spus că ar fi o măsură corectă.

Restricţiile severe reprezintă singura modalitate de a ţine sub control pandemia până la găsirea unei vaccin - a mai spus şeful statului într-o conferinţă de presă care a urmat şedinţei pe care a avut-o cu responsabili guvernamentali şi din domeniul sanitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că restricţiile sanitare care au intrat în vigoare la începutul săptămânii au un singur scop şi anume protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar.

Şeful statului a subliniat că până când nu va exista un vaccin eficient sunt necesare măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor.

Preşedintele României a făcut referire şi la închiderea pieţelor din spaţiile acoperite, precizând că reprezintă o măsură corectă luată de Guvern:

Klaus Iohannis: Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri şi în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de guvern este una justă, fiindcă, sper că toată lumea a înţeles, nu se închid toate pieţele, se închid doar pieţele care funcţionează în spaţii închise unde nu pot fi garantate măsurile de protecţie a vânzătorilor şi a cumpărătorilor. Deci, pieţele în aer liber vor funcţiona în continuare. Această măsură nu este una nelimitată, este doar pentru câteva săptămâni. Însă faptul că guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea pesedista din parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen.

Preşedintele a mai spus că România are pregătită strategia pentru imunizarea populaţiei împotriva noului coronavirus.

El a precizat că au fost analizate deja posibilităţile de stocare şi distribuţie pentru diferite tipuri de vaccin şi au fost stabilite instituţiile responsabile.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste