Alegeri parlamentare 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Pentru început câteva repere din agenda candidaților înscriși în cursa din 6 decembrie. De la această oră, copreședintele Alianței USR-PLUS Dacian Cioloș are programată o conferință de presă în București, iar liderul PMP Eugen Tomac se va întâlni peste o oră cu presa din capitală. Pro România și ALDE se reunesc în Congresul de aprobare a fuziunii celor două formațiuni de la ora 13:00. Electoratul bucureștean este invitat de candidatul AUR, muzicianul Nicolae Voiculeț, la un eveniment organizat în fața Mănăstirii Stavropoleos, Centrul Vechi, ora 12:30.

* Ministerul Muncii și Protecției Sociale va inaugura mâine o linie telefonică specială dedicată telemuncii, telverde 0800.868.622; va funcționa între orele 9:00 și 21:00. Demersul vine în sprijinul angajatorilor, dar și al salariaților care ar putea avea neclarități în ceea ce privește implementarea măsurilor luate recent de guvern privind relațiile de muncă, a menționat ministrul muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: Prioritatea în perioada următoare este desfășurarea activității de la domiciliu sau din alte spații, pentru a evita aglomerarea în birourile curente de lucru. O primă măsură luată este aceea de a solicita angajatorilor să își organizeze echipele de lucru astfel încât, acolo unde se poate, să se desfășoare activitatea de la domiciliu sau în regim de telemuncă.

Violeta Alexandru ocupă locul 2 pe lista de candidați ai PNL pentru Camera Deputaților în capitală, transmite reporterul Petruța Obrejan.

* Alianța pentru Unirea Românilor își propune reformarea sistemului politic, iar măsurile anunțate de echipa de candidați ai formațiunii vizează printre altele renunțarea la finanțarea de la bugetul de stat a partidelor parlamentare, interzicerea traseismului politic în timpul mandatului sau depolitizarea administrației publice.

Copreședintele AUR, George Simion: Despre ce vorbim prin acest pachet de măsuri? Vorbim de restartarea profundă a sistemului politic românesc. Încă din prima zi de mandat toți parlamentarii AUR vor face cereri pentru a renunța la acele aberante pensii speciale. Dorim limitarea la două mandate a activității parlamentarilor și a primarilor. Referendumurile trebuie să devină obligatorii.

George Simion deschide lista AUR pentru Camera Deputaților în București, notează reporterul nostru Alina Stănuță.

* Candidatul PSD pentru Senat în București Alexandru Rafila susține că accesul populației la serviciile de sănătate în România este limitat. Pentru a corecta acest fenomen, PSD propune înființarea unor centre comunitare, mai ales în mediul rural.

Alexandru Rafila: Nu am descoperit apa caldă. Există astfel de structuri. Să facem o rețea naţională de centre medicale comunitare. Am estimat până în anul 2024 circa 800 de astfel de centre. Acest pas, dacă va fi îndeplinit, va reprezenta cheia reconstrucției întregului sistem de sănătate. De ce? Pentru că îl legăm de rețeaua de centre de asistență medicală ambulatorie de specialitate.

* Copreședintele USR-PLUS, Claudiu Năsui, spune că tinerii candidați ai Alianței au confirmat pe plan profesional și sunt pregătiți să înceapă reformarea clasei politice.
Claudiu Năsui deschide lista candidaților USR-PLUS la Camera Deputaților în București.

Claudiu Năsui: Sperăm să reușim să schimbăm profund România prin a implementa reforme reale. Alianța USR-PLUS nu este numai despre a schimba oamenii x cu y, nu este de a schimba pe Ionescu cu Popescu, este despre a face niște reforme profunde în România, reforme pe care le prezentăm și despre care vorbim deja, pe care le avem în programul nostru de guvernare, este despre a reduce cel mai mare flagel al României care este sărăcia. (Declarații consemnate de reporterul nostru Alexandra Cristea).

* Combaterea pandemiei de COVID -19 este prioritate națională absolută, însă măsurile trebuie să fie raționale și eficiente, nu arbitrare și preferențiale, afirmă Ramona Ioana Bruynseels, candidat pentru Senatul României din partea PPUSL.

Liderul umanist îi solicită premierului Ludovic Orban să stabilească un set de reguli stricte în care pieţele să poată funcționa, iar producătorii agricoli să nu fie afectați de această măsură.

Reacția vine după ce guvernul a adoptat săptămâna trecută noi măsuri la nivel național pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19. Una din ele se referă la interzicerea funcționării piețelor care nu sunt în aer liber.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste