Guvernul ia noi măsuri pentru combaterea epidemiei de COVID-19

Guvernul urmează să suplimenteze astăzi bugetul Ministerului Sănătăţii.

La şedinţa programată diseară, executivul va discuta şi despre noi măsuri pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Urmează să decidă că purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile publice, acolo unde rata îmbolnăvirilor este de 1,5 la mia de locuitori. Petruţa Obrejan cu detalii despre agenda şedinţei Guvernului de astăzi.

Hotărârea nr. 51 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va fi discutată şi adoptată în şedinţa din această seară a executivului, aşa cum anunţase la începutul săptămânii şi premierul Ludovic Orban, care a ţinut să precizeze că, pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat au fost decise şi alte măsuri, printre care obigativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice, unde rata infectării este de 1,5 la mia de locuitori, deşi măşura viza până acum dar zonele unde acest nivel era de 3%.

Ea se va aplica pentru toate persoanele începând cu vârsta de cinci ani, iar în ceea ce priveşte ţările cu risc epidemiologic ridicat, numărul acestora a ajuns la 32, iar persoanele care vin în România pentru mai puţin de trei zile nu vor intra în carantină dacă prezintă un test COVID negativ, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Tot astăzi, miniştrii vor aproba strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare pentru următorii cinci ani, vor suplimenta bugetul Ministerului Sănătăţii, dar vor discuta şi despre un memorandum privind acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea companiei TAROM.

Pe agenda executivului se află şi o informare privind pregătirea şi organizarea alegerilor parlamentare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Noiembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste