Agenda Parlamentului

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună marţi, pentru a decide prin vot noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Sorin Grindeanu şi-a dat demisia.

La Parlament o nouă şedinţă comună este programată săptămâna aceasta, urmează să fie aleşi şefii unor instituţii importante aflate în subordinea legislativului, iar mâine, la Camera Deputaţilor este şi un moment important pentru profesori, pentru că ar urma să intre la dezbaterea finală proiectul de lege privind acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ, iniţiativă care deja a trecut de Senat.

Senatult şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună marţi, pentru a decide prin vot noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Sorin Grindeanu şi-a dat demisia din această funcţie şi tot marţi, senatorii şi deputaţii vor alege noul preşedinte al Consiliului Legislativ, deoarece Şerban Iliescu a demisionat de la conducerea instituţiei.

Până astăzi sunt aşteptate candidaturile, pentru ca apoi să aibă loc audierile în comisii ale celor care îşi doresc să ocupe aceste funcţii.

Săptămâna aceasta continuă în comisiile de specialitate audierea candidaţilor propuşi pentru a ocupa funcţii de ambasadori ai României în străinătate, după ce săptămâna trecută opt din cei 31 de candidaţi au primit avize favorabile.

La Camera Deputaţilor ar putea intra în dezbaterea plenului de mâine, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

Documentul a trecut de Senat şi prevede că stimulentul de risc va fi de 2.000 de lei pentru profesori şi învăţători, respectiv 1.500 de lei pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Octombrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste