Școlile din București trec în regim online, dacă infectările cresc

Premierul Orban declară că, în cazul în care în Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, toate şcolile vor trece în regim online.

Guvernul caută o soluţie pentru a stimula implicarea medicilor de familie în urmărirea stării pacienţilor cu forme uşoare de COVID-19

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 octombrie, ora 8:01) - Realizator: Constanţa Comănici -

Guvernul caută o soluţie pentru a stimula implicarea medicilor de familie în urmărirea stării pacienţilor cu forme uşoare de COVID-19 şi poate chiar în anchetele epidemiologice.

Premierul Ludovic Orban a făcut această precizare după ce a vizitat ieri Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi a constatat că sunt multe probleme care ţin de comunicarea datelor şi fluidizarea procedurilor, în urma cărora rezutăî întârzieri în desfăşurarea anchetelor epidemiologice.

El a declarat că, pentru a face faţă situaţiei, este nevoie de suplimentarea personalului, chiar dacă de ieri a fost pus în funcţiune un robot call center care oferă informaţii fără a fi necesară interacţiunea cu un operator.

Ludovic Orban: A fost introdus un nou sistem de call center, în care persoana care sună, dacă este pozitivă, trebuie să apese pe tasta 1, unde i se pun la dispoziţie informaţii, dacă este persoană de contact, personal dacă are nevoie de decizia DSP-ului pentru obţinerea concediului medical. Şi de la punctul 6, dacă doreşte alte informaţii, ajunge în contact cu operatorii de la call center.

Premierul a mai spus că, în cazul în care în Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, toate şcolile vor trece în regim online.

El a afirmat că obiectivul guvernului este să nu se ajungă la plasarea în carantină a Capitalei, dar vor fi luate măsuri dacă rata de răspândire va creşte./asalar


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Octombrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste