Creştere îmgrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus în România

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus determină tot mai multe unităţi de învăţământ să treacă la scenariul roşu.

Autorităţile urmează să anunţe în scurt timp noi date despre pandemia de coronavirus în ţara noastră.

Sunt aşteptate din moment în moment informaţii despre numărul de cazuri de teste şi modul în care a evoluat situaţia îmbolnăvirilor în ultimele 24 de ore.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus determină tot mai multe unităţi de învăţământ să treacă la scenariul roşu, adică la predarea exclusiv online.

Este o schimbare importantă în educaţie, care impune asigurarea de către autorităţi a mijloacelor necesare. Sindicatele din învăţământ, dar şi asociaţiile elevilor atrag însă atenţia că şcoala pe internet insuficient pregătită îi poate dezavantaja pe cei care nu dispun de aceste mijloace.

În 394 de şcoli elevii participă la cursuri exclusiv online.

Dintre acestea, 194 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar două sute ca urmare a faptului că nu au fost terminate lucrările de reabilitare.

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, atrage atenţia că introducerea învăţământului exclusiv online îi va pune în dificultate pe elevii care nu dispun de laptop sau tabletă, deoarece ei nu vor avea acces la aceste cursuri.

Simion Hăncescu: Se pare că numărul elevilor care nu beneficiază de aceste echipamente este undeva între 800 şi un milion, ceea ce este foarte mult. Acum discutăm de predare de noi cunoştiinţe şi elevii care vor da examene de final de clasa a VII-a şi clasa a XII-a vor fi unii dintrei ei puşi într-o situaţie neplăcută şi ilegală, până la urmă, în opinia noastră, pentru că este posibil să primească subiecte din materii nepredate.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor fac apel la directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru a-şi mobiliza resursele necesare pregătirii şcolilor pentru tranziţia la educaţia exclusiv online.

Antonia Carina Caramihai, secretar executiv în cadrul Consiliului Elevilor: La momentul actual nu toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a aplica acest scenariu, pentru că nici /.../ device-urile, aşa încât elevii nici măcar acum nu au tabletele necesare pentru a se conecta la cursurile online.

Consiliile de Administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ vor adopta în continuare propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţiile de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică..


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Octombrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste