Propunerea legislativă privind amânarea alegerilor, în analiza conducerii Senatului

În această săptămână se aşteaptă analizarea, de către conducerea Senatului, a propunerii legislative privind amânarea alegerilor parlamentare până la data de 14 martie 2021.

Anchetarea presupuselor fraude la recentele alegerile locale şi eliminarea impozitelor pentru industria ospitalităţii sunt subiecte aflate pe agenda parlamentarilor în această săptămână.

Se aşteaptă şi analizarea de către conducerea Senatului a propunerii legislative privind amânarea alegerilor parlamentare până la data de 14 martie 2021.

Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus săptămâna trecută la Senat propunerea legislativă prin care cere organizarea alegerilor parlamentare abia în martie anul viitor.

El spune că scrutinul pentru alegerea celor două camere ale Parlamentului, care este programat pe 6 decembrie, ar trebui amânată, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri de SARS-COV-2 şi presiunea creată asupra sistemului sanitar.

Iniţiativa fostului membru al USR a fost prezentată după ce liderul social democraţilor, Marcel Ciolacu, preciza că parlamentarii PSD ar putea vota un asemenea proiect de lege, dacă va fi pus în dezbaterea legislativului.

În atenţia senatorilor se va afla şi iniţiativa legislativă privind scutirea de la plata impozitelor atât a firmelor, cât şi a angajaţilor din industria HoReCa până la finalul anului 2020, dar şi propunerea PMP de constituire a unei comisii parlamentare care să ancheteze presupusele fraude electorale, reclamate la alegerile locale din 27 septembrie.

La Camera Deputaţilor se aşteaptă, între altele, dezbaterea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care ziua de 4 iunie este declarată drept ziua Tratatului de la Trianon.

Şeful statului atrage atenţia că această propunere a generat numeroase critici.

Senatul a respins solicitarea, votul final fiind aşteptat din partea deputaţilor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Octombrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste