Calendar de eşalonare pe 12 luni pentru firmele care au obligaţii fiscale neachitate

Potrivit unui proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Finanţelor, fiecare firmă va avea un calendar de rambursare propriu.

Statul ia în calcul eşalonarea pe 12 luni a plăţii taxelor fără garanţii pentru firmele care au obligaţii fiscale neachitate după declararea stării de urgenţă, la 16 martie.

Potrivit unui proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Finanţelor, fiecare firmă va avea un calendar de rambursare propriu.

Documentul Ministerului de Finanţe prevede ca debitorii să nu fi înregistrat obligaţii fiscale restante dinainte de starea de urgenţă.

Eşalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunera de grafic, fără a fi necesară constiuirea de garanţii.

Cererile vor putea fi depuse până la data de 15 decembrie, inclusiv pentru toate obligaţiile bugetare acumulate, începând cu 16 martie, până la data depunerii solicitării.

În cazul companiilor care fac sau vor face obiectul unui control fiscal, eventuale sume suplimentare de plată vor intra, de asemenea, în calendarul de eşaloanare.

Firmele care beneficiază de eşalonarea la plată a debitelor bugetare restante vor avea obligaţia să achite la zi toate taxele şi impozitele care se vor naşte şi datora după primirea eşalonării.

O cerinţă pentru firmele care vor primi eşalonarea pentru 12 luni, este să nu se regăsească în vreuna dintre procedurile de insolvenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Octombrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste