Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei

Capitala a fost câștigată de Nicușor Dan, care are, potrivit rezultatelor parțiale, puțin peste 42% din voturi față de cele 38 câștigate de Gabriela Firea.

Peste 46% dintre români s-au prezentat ieri la alegerile locale. Voturile sunt centralizate la această oră, iar rezultatele finale se așteaptă pe parcursul zilei sau mâine.
 
Potrivit rezultatelor parțiale, PSD a câștigat 20 de consilii locale, PNL 17, iar UDMR 4.
 
Estul și sudul țării sunt dominate de PSD, iar vestul de PNL.
 
În ce privește primăriile marilor orașe, Capitala a fost câștigată de Nicușor Dan, care are, potrivit rezultatelor parțiale, puțin peste 42% din voturi față de cele 38 câștigate de Gabriela Firea.
 
La Constanța, primarul PSD Decebal Făgădău a pierdut cu 24% în favoarea reprezentantului PNL, Vergil Chițac, care a obținut peste 28% din sufragii.
 
Ion Stelian Cristian, reprezentantului USR, care era, aseară, potrivit sondajelor de la exit-polluri, pe același loc  cu Vergil Chițac, acum are, potrivit rezultatelor parțiale, al doilea punctaj, la diferență foarte mică de Decebal Făgădău, iar la Timișoara, actualul primar Nicolae Robu a pierdut în favoarea lui Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS
 
Dominic Fritz: Timișoara a scris din nou istorie, Timișoara a înfăptuit o nouă revoluție. A încheiat prin vot definitiv perioada de tranziție de 30 de ani după căderea comunismului şi e o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru, un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în romană. Pentru prima oară România a ales un primar care nu s-a născut în România.
 
La Cluj Napoca, Emil Boc își păstrează mandatul. La Sibiu, funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean al municipiului au fost recâștigate de cei care le-au ocupat până acum.
 
Numărătoarea paralelă arată că Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, va continua să conducă Primăria, iar Daniela Câmpean, din partea PNL, va deține în continuare președinția Consiliului Județean Sibiu.
 
O situație inedită la alegerile locale s-a întâlnit în comuna Deveselu din județul Olt, unde oamenii l-au ales ca primar pe fostul edil Ion Aliman, decedat recent în urma infectării cu noul coronavirus.

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Septembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste