Secțiile de votare s-au deschis în toată țara pentru alegerile locale

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 în toată țara pentru alegerile locale.

Peste 19 milioane de alegători sunt așteptați la acest scrutin organizat în condiții fără precedent, impuse de pandemia de coronavirus.

Pentru alegerile locale de astăzi, autoritățile au organizat 18.794 de secții de votare, la care cetățenii cu drept de vot își pot exprima opțiunea electorală.
 
Peste 19 milioane de români își aleg astăzi primarii, consiliile locale consiliile județene și președinții consiliilor județene, ceea ce înseamnă că fiecare alegător va primi câte patru buletine de vot.
 
În București se aleg Consiliul Local și primarul sectorului, Consiliul General al municipiului București și primarul general al municipiului, deci tot patru buletine de vot vor primiți și cei din capitală.
 
Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul sau municipiul în care alegătorul are domiciliul sau reședința.
 
Alegătorii votează la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.
 
Dacă nu se regăsesc pe listele electorale permanente, aceștia vor fi înscriși pe listele suplimentare, dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul pe raza secției unde s-au prezentat la vot.
 
Un alegător poate afla la ce secție de votare este arondat dacă accesează registrulelectoral.ro.
 
Peste 256.000 de candidați se luptă pentru voturile românilor.
 
Astăzi vor fi aleși 41 de președinți de consilii județene, peste 1.300 de consilieri județeni, 40.000 de consilieri locali şi aproximativ 3.200 de primari pentru următorii patru ani.
 
Secțiile de votare sunt deschise  până la ora 21:00.
 
La Biroul Electoral Central  se colectează toate datele privind prezenţa la vot prin sistemul informatic de monitorizare a prezenței şi de prevenire a votului multiplu și vă ținem la curent toată ziua cu datele transmise din țară.

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Septembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste