Proiect cu bani europeni pentru integrarea socială a tinerilor fără ajutor de şomaj

Numărul total al beneficiarilor acestui proiect este de circa 7.000, câte 1.000 pentru fiecare regiune.

Tinerii care nu lucrează, nu au ajutor de şomaj şi care practic trăiesc pe banii părinţilor sau muncesc la negru ar putea beneficia de un proiect pe bani europeni pentru integrarea lor socială, derulat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Statistica indică faptul că în România unul din cinci tineri face parte din această categorie.

Andra Costache, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: E vorba de tinerii care nu sunt nici la şcoală, nici nu urmează o formă de ucenicie sau educaţie non-formală şi nici nu sunt pe piaţa muncii, pentru că ei nici măcar nu iau şomaj. Nu am nici venituri sau au venituri la negru.

Reporter: Sau stau pe banii părinţilor.

Andra Costache: Da şi asta e o variantă. Mai mult decât atât, problema cea mai mare cu aceşti tineri e faptul că ei nu sunt înregistraţi. Deci practic vorbim de o categorie a tinerilor invizibili.

Pentru identificarea acestei categorii de tineri şi mai apoi integrarea lor pe piaţa muncii prin cursuri de calificare, Ministerul Tineretului şi Sportului vrea să obţină o finanţare europeană prin Programul Operaţional Capital Uman.

Andra Costache: Va fi o provocare să putem gestiona un tânăr care nu a fost încadrat nicăieri să îşi poată înfiinţa o afacere şi să şi o ţină pe picioare. Acest proiect îl vom face la nivel regional, adică practic vom avea şapte proiecte, inclusiv zona de Bucureşti-Ilfov, iar pe zona de sud-est, care ştim foarte bine că este o zonă destul de săracă şi foarte mulţi tineri pleacă spre alte oraşe mai mari, vom avea punctul central de lucru în Galaţi.

Numărul total al beneficiarilor acestui proiect este de circa 7.000, câte 1.000 pentru fiecare regiune, şi doar pentru zona de sud-est sunt disponibile circa patru milioane de euro, au mai transmit reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 August 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste