Gabriela Firea, Traian Băsescu și Nicușor Dan au intrat în cursa pentru Primăria Capitalei

Depunerea candidaturilor pentru Primăria Generală a Capitalei a început în forţă. La Biroul Electoral al Capitalei a fost o zi plină, duminică.

Gabriela Firea, un fost deţinător al acestui fotoliu, Traian Băsescu, şi Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR Plus au intrat în cursă actualul primar general,

Primul candidat înscris oficial în cursa pentru Bucureşti, fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat că nu lipsa banilor e problema capitalei.

Traian Băsescu: La Piaţa Romană ai nevoie de un pasaj subteran, la Arcul de Triumf ai nevoie de un pasaj subteran. Acestea nu le-am inventat eu, sunt într-un studiu finanţat de guvernul japonez. Acel studiu trebuie pus în aplicare.

Si actualul primar, Gabriela Firea, şi-a depus candidatura din partea PSD pentru un nou mandat.

Gabriela Firea a declarat că Bucureştiul nu este focar de COVID-19.

Gabriela Firea: Am avut grijă de cadrele medicale, să aibă materiale de protecţie, inclusiv capacitate foarte mare de testare, de aceea Bucureştiul nu a devenit focar. Chiar dacă este un număr mare de persoane infectate în spitalele din Bucureşti, acestea nu sunt toate din capitală, sunt din judeţele ţării.

Nicuşor Dan, candidat independent, susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a criticat lipsa apei calde în mai multe zone din Bucureşti şi a vorbit despre corecta folosire a banului public.

Nicusor Dan: Putem să rezolvăm problema traficului şi am prezentat soluţiile: metroul de suprafaţă, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă, reţeaua de mari parcări la intrarea în oraş. Putem să luăm banii europeni pentru termoficare pentru soluţii inteligente de transport, pentru infrastructură şcolară.

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că Nicuşor Dan, ca primar general, va avea întregul sprijin al Guvernului şi a promis rezolvare a problemei Centurii Capitalei şi crearea unei perdele de verdeaţă în jurul Bucureştiului.

Până acum, şi-au mai anunţat candidatura pentru funcţia de primar general al capitalei liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi de la Pro România, Ion Sîrbu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 August 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste