PSD depune a doua moţiune de cenzură la adresa cabinetului Orban

PSD încearcă demiterea Guvernului, motivând că premierul nu a găsit soluţii pentru şcoli, sănătate sau economie.

PSD intenţionează să depună astăzi cea de-a doua moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, după un prim demers de acest fel reuşit în mai puţin de un an.

Îi sunt alături de această dată parlamentari de la ALDE şi PRO România, în timp ce UDMR încă nu s-a decis.

Moţiunea este cricată de USR şi PMP, care, la fel ca şi PNL, spun că nu este momentul pentru înlocuirea guvernului în plină epidemie şi cu puţin timp înainte de începerea şcolii şi de alegerile locale.

Pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de 233 de voturi.

PSD încearcă demiterea Guvernului, motivând că premierul nu a găsit soluţii pentru şcoli, sănătate sau economie.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD: Aţi scăpat total situaţia de sub control. Aţi eşuat în gestionarea pandemiei, aţi eşuat în relansarea economiei, v-au interesat doar alegerile şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid. Dar pentru români nimic.

Liberali însă nu dau mari şanse demersului anunţat de PSD, pentru care este nevoie de 233 de voturi în parlament.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: Moţiunea nu este altceva decât un gest democratic, altminteri constituţional, dar care în pragul alegerilor locale nu este altceva decât o mişcare populistă.

Susţinută de parlamentarii PRO România şi ALDE încercarea de demitere a Guvernului este criticată de reprezentanţii PMP şi USR.

Ei spun că momentul nu este oportun, suntem în plină criză sanitară, aproape de deschiderea anului şcolar, iar alegerile locale trebuie organizate în 27 septembrie.

Potrivit Constituţiei moţiunea trebuie citită în plenul reunit al celor două Camere în termen de 3 zile de la momentul depunerii, însă în Legea fundamentală nu este prevăzut şi termenul în care aceasta trebuie votată.

Depunerea moţiunii de cenzură vine în contextul organizării Congresului Extraordinar al PSD, programat la sfârşitul săptămânii şi la care liderul interimar al PSD vrea să câştige un mandat plin.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 August 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste