Autorităţile ar putea impune noi restricţii dacă situația se înrăutățește

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că eventualele restricţii vor viza anumite zone şi a precizat că nu s-a luat deocamdată în discuţie un astfel de demers.

Autorităţile ar putea impune noi restricţii în cazul în care situaţia epidemiologică din România se înrăutăţeşte, a averizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a explicat, la un post de televiziune, că eventualele restricţii vor viza anumite zone şi a precizat că nu s-a luat deocamdată în discuţie un astfel de demers.

Raed Arafat: Nu ştiu dacă mai e posibil să spuneţi 'stop' la mare acum. În primul rând, nici legislaţia nu permite acest lucru. Noi nu mai avem, deci singura chestie este să te duci înapoi să pui restricţii. Restricţii se pot pune, poate nu naţional, şi trebuie la un moment să vedem cum evoluează şi s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricţii zonale. Acum să vin să mă pronunţ pe această chestie cu marea sau cu muntele sau cu altele, nu am să o fac, decât un singur lucru o să spun: atenţie, pentru că dacă situaţia se agravează şi în unele zone creşterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate.

Raed Arafat a subliniat că un număr mai mare de cazuri de coronavirus se înregistrează constant în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

Situaţia este îngrijorătoare şi la Galaţi, unde doar în ultima săptămână au apărut aproape 200 de cazuri, iar la Spitalul Judeţean "Sfântul Apostol Andrei" 78 de cadre medicale şi personal auxiliar au fost deja testate pozitiv, transmite corespondentul RRA Maria Măndiţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Iulie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste