Proiectul privind carantinarea şi izolarea intră în dezbaterea Parlamentului

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea persoanelor iniţiat de guvern va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, joi.

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea persoanelor, iniţiat de guvern, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor cel mai târziu mâine dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, după şedinţa Biroului Naţional Politic al Partidului.

Documentul a stârnit multe controverse, inclusiv între reprezentanţii asociaţiilor pacienţilor.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a criticat proiectul de lege, subliniind că măsurile luate de autorităţi au fost nefundamentate.

El şi-a exprimat speranţa că în urma dezbaterilor parlamentare, articolele vor fi modificate, astfel încât legea să funcţioneze pentru cetăţeni.

Vasile Barbu: CCR-ul a făcut cea mai mare greşeală de când ştiu eu, CCR-ul acesta, pentru că a legiferat crima cu premeditare. Cum poţi să dai drumul la un pacient infectat din spital să meargă printre oameni? Aşa ceva nu s-a mai întâlnit în toată lumea asta. Uitaţi unde duc deciziile eronate ale celor care ar trebui să vegheze asupra păstrării şi respectării legislaţiei în România.

De cealaltă parte, Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România, consideră că este o lege esenţială pentru România, dar care are nevoie de îmbunătăţiri.

El spune ca decizia Curţii Constituţionale a fost greşită.

Cezar Irimia: Toate măsurile care au fost luate în ultima perioadă au fost nefundamentate şi nu au fost dezbătute; au fost pompieristice, fără respectarea fiinţei umane, au fost medici blocaţi în spitale, asimptomatici care au fost nevoiţi să stea câte trei în cameră. Condiţiile de cazare în carantină au fost sub orice critică. S-a gestionat foarte prost. A fost corectă decizia Curţii Constituţionale. Guvernul are de-a face cu oameni, trebuie să respecte demnitatea umană.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Iulie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste