Proiectele pentru relansarea economică vor fi finanţate din fonduri europene

Proiectele pentru relansarea economică vor fi finanţate în cea mai mare parte din fonduri europene.

Toate aceste proiecte ar urma să fie finanţate în cea mai mare pare cu fonduri europene, iar România nu mai are voie să rateze nici o oportunitate de finanţare sau dezvoltare, s-a spus ieri la evenimentul de lansare a planului de investiţii şi relansare economică.

Şeful statului a atras atenţia că este absolut obligatoriu să fie consolidată securitatea sanitară, cea alimentară, energetică şi tehnologică şi a adăugat că, de acum înainte, eforturile trebuie canalizate cu şi mai mare forţă spre identificarea oportunităţilor care să genereze dezvoltare pe termen mediu, dar şi pe termen lung.

Klaus Iohannis: Românii merită o reţea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan naţional şi regional, industrii şi servicii competitive. Putem avea toate acestea numai prin accelerarea proiectelor majore de investiţii într-o manieră efiecientă, profesionistă şi transparentă.

Şi premierul Ludovic Orban consideră că dezvoltarea economică se poate baza doar pe investiţii. Şeful executivului a precizat că de la începutul crizei generate de pandemie, guvernul s-a angajat să asigure cât mai multe lichidităţi în companii.

Ludovic Orban: Pe lângă IMM Invest, sunt în măsură să vă anunţ că în curând vom primi aprobarea şi pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor şi pentru companiile care nu sunt IMM-uri, o schemă de ajutor de stat, care va veni în sprijinul companiilor care sunt confruntate cu probleme de lichiditate, care au nevoie de resurse financiare, atât pentru investiţii, cât şi pentru capital de lucru.

Premierul român a subliniat că în cel mult o lună măsurile prevăzute în programul economic vor fi implementate prin adoptarea turor actelor normative necesare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Iulie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste