Antal Lorant, Vicepreşedintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură şi Resurse Minerale

O analiză a perspectivei de dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în contextul posibilităţii lor de creditare prin programul guvernamental Credit Invest.

IMM- “lungul drum” spre stadiul economic consolidat Vicepreşedintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură şi resurse minerale şi membru al Comisiei Economice din Senat, Antal Lorant, face o analiză a perspectivei de dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în contextul posibilităţii lor de creditare prin programul guvernamental Credit Invest.

EL consideră că acest program va putea acoperi o parte a cererilor de creditare, dar nu va fi suficient pentru aducerea IMM-rilor la nivelul de structuri consolidate – statut care, spune el, ar reduce suspiciunile bancilor privind garantarea creditelor.

În viziunea sa economică, pentru a aduce IMM-urile la acest nivel e nevoie de o flexibilizare a legislatiei prin introducerea fondului de risc, in paralel cu elaborarea unui plan de relansare economică .

Senatorul Antal Lorant vorbeşte si despre start-up-uri, piaţa idelilor, capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti - ca un parcurs al unor etape cumulative spre un statut economic mai sigur şi mai credibil al IMM-urilor, în vederea obţinerii de credite de pe piata privată de capital. El face si o analiză comparativă a evoluţiei a acestui tip de stucturi economice şi a modelelor consacrate în Europa şi Statele Unite ale Americii.

Autor: Daniela Georgescu


www.PoliticaRomaneasca.ro

Adaugat: 25 Iunie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste