Directorul general al Unifarm, pus sob control judiciar pentru luare de mită

Directorul general al Unifarm, Adrian Ionel, este acuzat că a cerut mită 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru livrarea de măşti chirurgicale şi combinezoane.

Directorul general al Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, în dosarul de corupţie în care este urmărit penal.

Între altele, el este acuzat că a cerut mită 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru livrarea de măşti chirurgicale şi combinezoane, în luna martie a acestui an, în timpul pandemiei de COVID-19.

Procurorii au remarcat că cele un milion de măşti livrate şi recepţionate în primă tranşă de compania de stat Unifarm nu erau măşti chirurgicale, ci măşti de protecţie, neconforme cu standardele stipulate în contract.

Practic, erau alte tipuri de echipamente de protecţie decât cele convenite. Între timp, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat intrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Unifarm pentru a discuta cazul directorului general al companiei, Adrian Ionel.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Iunie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste