Camera Deputaţilor a respins amânarea termenului pentru dublarea alocaţiilor copiilor

Social-democraţii au susţinut că există resursele financiare necesare pentru dublarea alocaţiilor şi majorarea pensiilor.

Camera Deputaţilor a respins astăzi ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor de la 1 februarie la 1 august.

Ordonanţa de urgenţă fusese respinsă şi de Senat, iar deputaţii au dat astăzi votul decizional în acest caz.

Social-democraţii au susţinut că există resursele financiare necesare pentru dublarea alocaţiilor şi majorarea pensiilor.

Fostul ministru al muncii, Olguţa Vasilescu, a explicat că o soluţie este relocarea unor sume de la capitolul bunuri şi servicii.

Olguţa Vasilescu: Recomandarea noastră este să luaţi 3 miliarde necesare pentru alocaţiile copiilor, 4 miliarde, de asemenea, puteţi să îi direcţionaţi către bugetul de pensii. Noi venim şi cu soluţii, nu doar cu cereri la guvern, în ciuda faptului că domnul Cîţu ne-a catalogat drept teroriştii economici care vin cu tot felul de proiecte populiste.

În schimb, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat că Executivul va majora alocaţiile şi pensiile, însă după evaluarea economică din primele şase luni. El le-a cerut social-democraţilor să susţină eliminarea pensiilor speciale.

Florin Roman: Dacă chiar vă îngrijorează atât de mult cum spuneţi soarta pensionarilor şi soarta copiilor vă aşteptăm, nu plecăm din Parlament până nu eliminăm pensiile speciale şi terminăm odată cu ipocrizia.

Dublarea alocaţiilor a fost amânată la începutul anului după ce proiectul legislativ a fost adoptat de Parlament şi promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis.

Legea prevede creşterea alocaţiilor la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi la 600 de lei pentru copiii sub doi ani şi cei cu handicap.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Iunie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste