Tăriceanu susține majorarea punctului de pensie cu 40%

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie cu 40%, concomitent cu impozitarea suplimentară a pensiilor mari.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tăriceanu  admite că efectele sociale vor fi destul de serioase şi probabil va trebui să se renunţe la cota unică, întrucât, spune el, ar fi o discriminare ca venitul unui pensionar să fie impozitat cu un procent mai mare decât al unui angajat.

El propune totodată ca partidele parlamentare să ia în dezbatere în perioada următoare teme precum mărirea pensiilor şi impozitarea progresivă a veniturilor.

Amintim că ieri, conducerea PSD a decis că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă Executivul nu va creşte pensiile cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat că o decizie în privinţa creşterii pensiilor va fi anunţată după ce va fi publicat raportul la şase luni privind starea economiei, transmite reporterul RRA, Petruţa Dinu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Mai 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste