PSD amenință cu moțiunea de cenzură dacă Legea pensiilor va fi modificată prin OUG

Social-democraţii susțin că vor depune o moţiune de cenzură dacă executivul va modifica legea pensiilor prin ordonanţă de urgenţă.

Fostul ministru PSD al muncii Lia Olguţa Vasilescu afirmă că, în opinia sa, este inadmisibil ca actualul guvern să spună că nu are bani pentru majorarea pensiilor.

Ea a amintit şi de o afirmaţie de la începutul anului a ministrului de finanţe, afirmaţie potrivit căreia majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie este prevăzută în bugetul pentru acesta an.

Lia Olguţa Vasilescu: În funcţie de aceste afirmaţii pe care le-a făcut, s-a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăşi inadmisibil. Cerem Guvernului României să respecte legea. Ei au cerut tuturor persoanelor vârstnice să respectă legea, în sensul că trebuie să stea izolate în casă, să nu îşi mai vadă rudele în această perioadă. E momentul ca şi ei să respecte legea în ceea ce priveşte persoanele vârstnice.

Social-democraţii au mai anunţat că vor depune săptămâna viitoare încă două moţiuni simple.

Sunt vizaţi ministrul muncii, Violeta Alexandru, şi cel al dezvoltării regionale, Ion Ştefan.

Până acum, patru demersuri similare împotriva miniştrilor de finanţe, agriculturii, de interne şi educaţiei au trecut de parlament, aminteşte reporterul RRA, Cătălin Purcaru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Mai 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste