Ordinul privind purtarea obligatorie a măștii, publicat în Monitorul Oficial

Mai multe ordine, printre care și cel referitor la purtarea obligatorie a măștii de protecție în spații închise, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pe durata stării de alertă suntem obligaţi să purtăm mască de protecţie în spaţii închise, cum ar fi centre comerciale, autobuze sau locuri de muncă, prevede un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Excepţie fac persoanele singure în birou, cele cu probleme de respiraţie, sau copii sub 5 ani.

A fost publicat şi ordinul care reglementează activitatea în biserici.

Autorităţile au renunţat la măsura privind linguriţa de unică folosinţă pentru împărtăşanie, însă noile reguli prevăd că obiectele de cult care intră în contact cu credincioşii se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

De asemenea, o dată la 4 ore se vor dezinfecta obictele sau suprafeţele frecvent atinse.

La slujbele desfăşurare în interiorul bisericilor pot participa cel mult 16 oameni şi trebuie asigurată o suprafaţă de cel puţin 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

Doar la slujbele în aer liber este suficientă respectarea distanţei de un metru şi jumătate între oameni.

Un al treilea ordin publicat se referă la măsuri şi reguli în domeniul transporturilor.

Principalele obligaţii ale operatorilor economici care administrează infrastructura de transport sunt asigurarea distanţei de protecţie între persoane, informarea pasagerilor şi dezinfecţia periodică a zonelor cu risc de aglomerare. Cele trei documente pot fi citite pe site-ul Ministerului de Interne.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Mai 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste