Critici privind votul asupra prelungirii stării de urgenţă

Condiţionarea votului asupra prelungirii stării de urgenţă de măsuri fără susţinere economică a fost criticată de preşedintele Klaus Iohannis.

Condiţionarea votului asupra prelungirii stării de urgenţă de măsuri fără susţinere economică a fost criticată de preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în parlament, absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte, condiţionează votul de adoptarea unor măsuri, imposibil de implementat.

Social-democraţii apreciază aceste acuzaţii drept incalificabile şi, prin vocea liderului interimar, Marcel Ciolacu, susţin că guvernul gestionează în mod haotic această criză, nu asigură echipamente de protecţie şi nici măsuri economice corespunzătoare.  

Marcel Ciolacu: V-am votat un guvern cu puteri depline nu ca să vă ocupaţi de atacuri politice. În Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu îşi face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor şi de veniturile lor, dar am votat decretul în forma venită de la preşedinte. Am pus unele condiţii care sunt absolut normale. Guvernul şi preşedintele Iohannis trebuie să respecte Constituţia, chiar şi în stare de urgenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Aprilie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste