România şi Ungaria au redeschis parțial graniţa comună

Bogdan Aurescu şi Peter Szijjarto au căzut de acord asupra deblocării situaţiei lucrătorilor transfrontalieri din cele două ţări.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a vorbit la telefon cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, şi a obţinut acordul guvernului de la Budapesta pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de o parte şi de alta a frontierei româno-ungare.

Anunţul a fost făcut şi la Budapesta, după cum transmite corespondentul Emil Groza.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a anunţat astăzi că se va oferi posibilitatea celor care locuiesc în Ungaria sau în România să treacă frontiera dintre cele două state pentru a se deplasa la locul de muncă dacă acesta se află la o distanţă de 30 de kilometri de graniţa comună.

Măsura va fi aplicată şi în cazul celor care locuiesc în România şi lucrează în Ungaria.

Acesta a precizat că vieţile comunităţilor care se află de o parte şi de alta a frontierei se află într-o legătură strânsă, multe persoane trec graniţa pentru a merge la locul de muncă, iar pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor este importantă şi menţinerea capacităţii de funcţionare a economiilor.

Peter Szijjarto a mai spus că şefii poliţiilor din cele două state vor ajunge la o înţelegere cât mai curând posibil în privinţa momentului în care va intra în vigoare această măsură şi a punctelor de trecere a frontierei care vor putea fi folosite.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste