Noile măsuri ale Ordonanţei Militare 3

Restricțiile de circulație a persoanelor, impuse iniţial pe timpul nopţii se extind şi între orele 06:00 şi 22:00, cu unele excepţii, cum ar fi mersul la locul de muncă sau deplasările de strictă necesitate.

Noile măsuri de prevenire a răspândire a coronavirusului cuprinse în Ordonanţa Militară 3 vor intra în vigoare de la ora 12:00.

Documentul a fost publicat azi-noapte în Monitorul Oficial.

Prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor, impuse iniţial pe timpul nopţii, şi între orele 06:00 şi 22:00, cu unele excepţii, cum ar fi mersul la locul de muncă sau deplasările de strictă necesitate.

Acestea trebuie justificate printr-o declaraţie sau printr-o adeverinţă de la serviciu.

Ordonanţa Militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11:00 şi 13:00, de asemenea cu justificare scrisă.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi ale animalelor de companie domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături. Totodată, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală, o asistenţă ce nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă. Mai sunt exceptate deplasările din motive justificate, precum îngrijirea copilului, asitenţa personelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, deplasările scurte în apropierea locuinţei/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, deplasarea în scopul donării de sânge la centrele de transfuzie sanguină este o altă excepţie, ca şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare. Circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinţei şi gospodăriei este permisă numai între orele 11:00 şi 13:00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi ale animalelor de companie domestice, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilităţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste