Guvernul pregăteşte un pachet substanţial de măsuri pentru susţinerea economiei

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu anunță măsuri al căror impact financiar este estimat la 2% din Produsul Intern Brut pentru următoarele trei luni.

Măsurile anunţate aseară înseamnă, pentru mulţi angajaţi, trimiterea în şomaj tehnic sau chiar concedierea.

Se vor alătura celor afectaţi deja din domenii paralizate de efectele economice ale pandemiei, precum: turismul, transporturile de călători sau, mai nou, construcţiile de automobile.

În întreaga Europă se închid fabrici de maşini, iar ieri s-a anunţat şi la noi că salariaţii de la Ford Craiova vor intra în şomaj tehnic.

Este o situaţie pentru care guvernul se pregăteşte de mai mult de o săptămână şi ar urma să anunţe un pachet substanţial de măsuri pentru susţinerea economiei.

Sunt măsuri al căror impact financiar este estimat la 2% din Produsul Intern Brut pentru următoarele trei luni, a precizat aseară ministrul de finanţe, Florin Cîţu.

O parte dintre acestea ar urma să fie adoptate chiar în şedinţa de guvern de astăzi.

Executivul doreşte ca, prin măsurile pe care le va adopta astăzi, să crească lichidităţile companiilor şi să le sprijine la plata şomajului tehnic pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea.

De asemenea va fi extins termenul pentru plata impozitelor locale şi se vor stimula capacităţile de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, cum ar fi materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste