Comitetul Naţional a definit ce înseamnă contactul apropiat cu un pacient infectat cu COVID-19

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a definit ce şi înseamnă contactul apropiat cu un pacient infectat cu COVID-19.

Contactul apropiat al unui caz confirmat este definit astfel: persoana care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu un pacient infectat, persoana care a avut contact fizic direct cu un bolnav cu COVID, cum ar fi o strângere de mână neurmată de spălarea mâinilor, persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreţii infecţioase ale unui pacient, de exemplu, în timpul tusei sau atingerea unor batiste cu mâna neprotejată de mănuşi.

Contact apropiat mai este considerat şi cel care s-a aflat faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de doi metri şi pe o durată de peste 15 minute sau în aceeaşi încăpere, de exemplu, sală de clasă, sală de şedinţă, sală de aşteptare din spital cu un bolnav timp de minim 15 minute şi la o distanţă mai mică de doi metri.

De asemenea, persoana care acordă îngrijire directă unui pacient sau care manipulează probe recoltate de la un bolnav de COVID-19 fără portul corect al echipamentului de protecţie este tot un contact apropiat al unui caz confirmat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste