VIDEO Președintele Iohannis a anunțat decretarea stării de urgență de luni

Şeful statului a anunţat decretarea stării de urgenţă imediat după ceremonia de învestitură a Guvernului.

Şeful statului a anunţat decretarea stării de urgenţă imediat după ceremonia de învestitură a guvernului, desfăşurată, aseară, la Palatul Cotroceni, în condiţii speciale de protecţie şi prevenţie, conform cu recomandările organismelor internaţionale de sănătate publică.

Preşedintele a făcut o serie de precizări legate de decizia pe care a luat-o.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că a decretat starea de urgenţă pentru a face posibilă lupta împotriva epidemiei de coronavirus, cu toate instrumentele prevăzute de lege. Astfel, guvernul va putea să aloce mai mulţi bani pentru sănătăte, în scopul gestionării crizei.

Klaus Iohannis: În acest fel, guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, pentru medicamente, aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând, astfel, la dispoziţia guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus.

Pe de altă parte, şeful statului a apreciat votul de învestitură a guvernului Orban 3, care s-a dat în parlament, şi a subliniat că s-a transmis, astfel, un mesaj de unitate.

Klaus Iohannis: Ne vom dedica toate energiile, 100%, pentru a gestiona eficient această criză şi, evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români şi pentru România.

Guvernul Orban 3 a depus jurământul la Palatul Cotroceni, în condiţii speciale: prim-ministrul şi miniştrii au purtat măşti şi au venit individual în faţa preşedintelui României la intervale de timp presabilite, pentru a permite aplicarea măsurilor de dezinfecţie a suprafeţelor.

Video: Declarația de presă a președintelui


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste