Arafat: Trebuie introduse noi amendamente la proiectul privind stocurile de urgenţă medicală

Raed Arafat a explicat că modificările sunt necesare în principal pentru suplimentarea, în caz de nevoie, a cantităţilor şi fondurilor destinate achiziţiei de produse medicale.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, după audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pe problema coronavirusului, că trebuie introduse noi amendamente la proiectul actului normativ privind stocurile de urgenţă medicală şi instituirea carantinei.

El a explicat că modificările sunt necesare în principal pentru suplimentarea, în caz de nevoie, a cantităţilor şi fondurilor destinate achiziţiei de produse medicale, dar şi pentru elaborarea unor dispoziţii în regim de urgenţă, dacă este cazul.

Raed Arafat: Sumele sunt suficiente, dar cresc preţurile şi atunci este posibil, la un moment ce am prevăzut, să nu putem să luăm şi atunci abia, pe baza unei decizii a grupului de lucru al Comitetului Naţional, se pot solicita sume suplimentare, dar înainte, ordonanţa era limitativă. Acum, ordonanţă ne va permite, cu acest amendament, să creştem cantităţile, dacă vedem că e necesar sau să creştem suma alocată, mai ales că mergem pe negocieri şi este lipsă mare de produse. Din cauza asta, preţurile uneori în piaţă nu putem să le guvernăm noi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste