Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

La Palatul Cotroceni, au loc consultări pentru desemnarea unui nou premier.

La Palatul Cotroceni, au loc, astăzi, consultări ale preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui nou premier după demiterea guvernului Orban prin moţiune de cenzură.

Şeful statului a anunţat că, cel mai probabil, va anunţa chiar în această seară, după discuţiile cu partidele, numele celui propus să formeze viitorul guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că după adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesari câţiva paşi politici care se vor desfăşura într-o succesiune rapidă şi a anunţat că a convocat partidele parlamentare la o sesiune de consultări, astfel, de la ora 12:00, reprezentanţii PNL, PSD, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai grupului PRO România şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale vor discuta, pe rând, cu şeful statului despre desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru, care ar putea fi anunţat în cursul serii.

Fostul ministru al educaţiei, Remus Pricopie, este propunerea comună pentru funcţia de premier cu care vor merge la Palatul Cotroceni reprezentanţii PSD şi PRO România, iar liberalii îşi vor stabili, astăzi, candidatul în Biroul Executiv al PNL. UDMR nu va prezenta un nume de premier, la Cotroceni, a anunţat preşedintele formaţiunii politice, Kelemen Hunor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste