Senatorii și deputații se întorc la muncă. Începe sesiunea parlamentară

Printre proiectele aflate în atenţie în prima sesiune ordinară a anului se află reducerea TVA, impozitarea pensiilor speciale sau amânarea dublării alocaţiilor pentru copii.

Senatorii şi deputaţii se întorc astăzi la muncă.

Printre proiectele aflate în atenţie în prima sesiune ordinară a anului se află reducerea TVA, impozitarea pensiilor speciale sau amânarea dublării alocaţiilor pentru copii.

După amiază, în plenul comun va fi citit textul moţiunii de cenzură depuse de PSD, după ce guvernul PNL şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Senatorii şi deputaţii se reunesc, în această după amiază, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură a PSD la adresa Guvernului Orban, după ce executivul liberal şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Documentul va fi dezbătut şi votat în perioada imediat următoare. Moţiunea are 208 semnături din partea PSD şi UDMR, iar pentru a fi adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi favorabile.

Premierul Ludovic Orban, liderul PNL, afirma că deşi urmează o perioadă tulbure, având în vedere că este foarte greu să guvernezi România cu 22%, nu se lasă judecat de actuala majoritate din legislativ.

Din opoziţie, social democraţii pregătesc mai multe moţiuni simple la adresa miniştrilor cabinetului Orban, dar prioritatea o reprezintă în acest moment moţiunea de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţa că în prezent, matematic, sunt 232 de parlamentari care ar urma să voteze moţiunea de cenzură. Sesiunea parlamentară debutează şi sub semnul schimbării preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, după decizia CCR prin care a declarat neconstituţională alegerea sa.

Cum era şi firesc, atât puterea, cât şi opoziţia îşi dispută această funcţie.

Pe de altă parte, pe masa legislativului pentru această sesiune se află mai multe proiecte de lege care vizează, printre altele, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, reducere a TVA, impozitarea pensiilor speciale sau amânarea dublării alocaţiilor pentru copii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Februarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste