Ultima zi pentru depunerea amendamentelor la Legea privind alegerea primarilor

Senatorii şi deputaţii au termen până luni să depună amendamente la Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Senatorii şi deputaţii au termen până astăzi să depună amendamente la legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru care Guvernul îşi asumă, miercuri, răspunderea în parlament.

Mâine, Executivul urmează să dezbată aceste amendamente în şedinţă pentru a vedea pe care le include în proiectul de lege.

Alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale,  sunt cele două proiecte aflate pe agenda sesiunii parlamentare extraordinare.

Raportul la proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor destinate militarilor, intră marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

Premierul Ludovic Orban anunţa că PNL a luat deja decizia politică, de a susţine ca pensiile să fie calculate potrivit principiului contributivităţii.

Pe de altă, parte, Ludovic Orban nu este de acord cu amendamentul deputatului PSD, Adrian Solomon, prin care sunt eliminate şi pensiile speciale ale sportivilor, artiştilor şi oamenilor de ştiinţă.

Şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a respins amendamentul colegului său de partid şi spunea că în plenul Camerei Deputaţilor se va propune eliminarea acestei modificări.

Pe de altă parte, liderul interimar al PSD atrăgea atenţia asupra neconstituţioalităţii proiectului de lege iniţiat de PNL, întrucât sunt eliminate pensiile de serviciu ale magistraţilor. Sesiunea extraordinară parlamentară aduce şi angajarea răspunderii Guvernului Orban asupra proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste