Modificările la Legea privind ordinea şi siguranţa publică intră în vigoare

Legea 192/2019 care prevede modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice intră astăzi în vigoare.

Un amendament priveşte prerogativele poliţistului pe care le poate exercita în îndeplinirea obligaţiei sale de a lua măsurile necesare pentru înlăturarea pericolelor care ameninţă ordinea publică sau siguranţa persoanelor, în toate situaţiile în care ia cunoştinţă direct ori când este sesizat despre acestea.

Modificările aduc şi amenzi mai mari în cazul refuzului la legitimare sau de a se prezenta la sediul poliţiei, a spus pentru Radio România Actualităţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur:

Bogdan Ghebaur: Refuzul de legitimare la solicitarea poliţistului sau refuzul de a oferi informaţii pentru stabilirea identităţii se va pedepsi mai aspru - amendă de la 500 la 1.500 de lei. Deranjarea liniştii locatarilor în viitor, aceştia pentru deranjul, pentru zgomotul produs, pentru distracţiile pe care le fac vor putea primi, dacă săvârşesc aceeaşi faptă într-un interval de 24 de ore, o amendă contravenţională de până la 6.000 de lei.

Amenzi mai mari vor primi de astăzi şi cei care îsi deranjează vecinii. Liniştea trebuie respectată între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00.

Daca poliţia este sesizată din nou în mai puţin de 24 de ore după ce a emis o amendă pentru tulburarea liniştii, aceasta va fi de 3.000 de lei - dublu faţă de cât este în prezent.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Ianuarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste