Dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea pensiilor "nu sunt certe"

Majorarea alocațiilor pentru copii depinde de evoluția economiei, iar mărirea pensiilor cu 40% din luna septembrie nu este o certitudine, afirmă premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, astăzi, că sumele pentru creşterea pensiilor din septembrie sunt prevăzute în buget, dar majorarea depinde de cum evoluează economia.

În plus, şeful Guvernului a precizat că alocaţiile pentru copii vor fi dublate dacă sunt bani.

Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii îşi doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar nu este sigură dublarea acestora, aşa cum prevede documentul legislativ iniţiat de PSD, votat de Parlament şi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Prim-ministrul a spus că majorarea alocaţiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei şi că legea a fost o răzbunare a social-democraţilor după ce liberalii au cerut la rândul lor anul trecut majorarea acestor sume.

Şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că dublarea alocaţiilor pentru copii nu a fost introdusă în buget şi aplicarea legii se poate face numai dacă există resurse financiare.

Nici majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie nu este o certitudine, potrivit declaraţiilor premierului.

Ludovic Orban a spus că sunt prevăzuţi bani la buget, dar aplicarea măsurii depinde de asigurarea unei trend economic solid, relansarea investiţiilor şi îmbunătăţirea colectării.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că legea iniţiată de social-democraţi pentru dublarea alocaţiilor a fost votată înainte ca executivul să îşi asume răspunderea asupra bugetului, fiind destul timp pentru operarea unor modificări dacă PNL dorea cu adevărat acest lucru.

El consideră că anticipatele solicitate de liberali vor duce la aplicarea unor măsuri de austeritate şi la nerespectarea prevederilor legate de pensii şi salariile profesorilor.

Şi purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă, susţine că politica PNL în domeniul alocaţiilor pentru copii, al pensiilor şi salariilor reprezintă un atac la siguranţa cetăţenilor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Ianuarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste