Cetăţenii români "nu au fost afectaţi de evenimentele din Orientul Mijlociu"

Interesele cetăţenilor României nu sunt afectate în acest moment de situaţia din Orientul Mijlociu, dă asigurări ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Miniştrii Apărării şi de Externe au fost audiaţi astăzi în Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi pentru politică externă din Senat în legătură cu situaţia actuală din Orientul Mijlociu.

Cetăţenii români nu au fost afectaţi până acum de evenimentele care au avut loc în regiunea menţionată, au precizat cei doi miniştri.

Ministrul Apărării a reamintit că s-a luat decizia ca militarii români dislocaţi în Irak să fie relocaţi temporar din raţiuni de securitate, iar ministrul de externe a vorbit despre faptul că ambasada ţării noastre la Bagdad este în proces de relocare.

Interesele cetăţenilor României nu sunt afectate în acest moment de situaţia din Orientul Mijlociu, dă asigurări ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El atrage atenţia că alerta de călătorie în ţările din regiune rămâne în vigoare şi recomandă cetăţenilor să se înregistreze pe portalul ministerului pentru a fi mai bine protejaţi.

Bogdan Aurescu: Ministerul Afacerilor Externe a monitorizat cu foarte multă atenţie mai ales situaţia cetăţenilor români din regiune, fie că vorbim despre cetăţenii români care se află în această regiune, de situaţia misiunilor diplomatice pe care le avem în regiune şi situaţia militarilor noştri aflaţi în Irak.

O escaladare a conflictului poate afecta securitatea regională europeană şi internaţională, susţin oficialii români.

Pentru militarii români au fost luate măsurile necesare de relocare şi a fost oprită pentru moment executarea misiunilor, preciza ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Cei care fac parte din misiunea NATO de instruire au fost relocaţi astfel încât să iasă de sub incidenţa oricăror pericole şi ameninţări la securitatea acestora. Cei care fac parte din coaliţia anti-Daesh sunt în derulare a planurilor de contingenţă, conform elementelor stabilite la nivel de coaliţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste