Bugetul pentru finanţarea Armatei va fi schimbat radical

Guvernul va constitui un buget multianual pentru Armată, anunță ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Bugetul pentru finanţarea Armatei va fi schimbat radical.

Noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că Guvernul va constitui un buget multianual pentru acest domeniu.

Astfel se va putea realiza un plan pentru mai mulţi ani. Ministrul Virgil Popescu, într-o declaraţie făcută de dimineaţă la un post de televiziune.

Virgil Popescu: Ministrul apărării de până acum nu avea nişte bugete pe care putea să le aloce industriei de apărare româneşti. Chiar ministrul Bădălău îmi aduc aminte că la audieri mi-a zis că era dezamăgit că doar 2% din înzestrarea Armatei se duc către industria de apărare românească. Şi am căzut de acord cu ministrul apărării şi cu premierul ca să facem un buget multianual pe industria de apărare românească, astfel încât să ştim în fiecare an ce bani se vor aloca prin comenzile armatei către industria de apărare. În felul ăsta putem să ne dimensionăm şi noi industria de apărare românească şi putem fi siguri că înzestrarea armatei va aduce beneficii şi pentru economia românească.

Ministrul Economiei a mai spus că tichetele de vacanţă se vor acorda în continuare.

Sumele necesare pentru aceste vouchere vor apărea în proiectul de buget pentru 2020.

Mai mult, există o iniţiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaţilor, cu privire la voucherele din domeniul companiilor private.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Noiembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste