Alegeri prezidențiale 2019. Prezența la urne

În topul prezenței la vot se află județele Ilfov Brașov și Cluj.

Informațiile despre prezența alegătorilor la secții, precum și cele legate de rezultatele parțiale sunt afișate în timp real pe site-ul BEC.

UPDATE ora 14.00 Aproape cinci milioane de alegători au votat până la această oră la în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa depăşind 24%.

Judeţele unde au votat cei mai mulţi cetăţeni sunt Ilfov, Braşov şi Cluj, iar cei mai puţini în Covasna şi Satu Mare.

Corespondenta RRA, Simona Uţă, se află la una dintre secţiile de votare din Prahova:

Secția vedetă a județului Prahova este secția 259 din Sinaia, unde prezența la vot, la ora 14:00, a trecut de 101%, motiv pentru care membrii Biroului Electoral Județean au decis suplimentarea buletinelor de vot.

Firește, majoritatea celor care au votat în această secție sunt turiștii aflați în stațiune. Procente mari s-au înregistrat, de altfel, în toate stațiunile din județul Prahova.

La Cheia s-a depăşit 80% prezenţa la vot, iar la Bușteni peste 51- 52%. 623 de secții sunt organizate în județul Prahova, unde sunt așteptați 724.000 de alegători, Prahova fiind cel de al doilea județ ca mărime din acest punct de vedere. Prezența la vot la ora 14:00 în Prahova este de 27% și nu a fost înregistrat niciun eveniment deosebit.

UPDATE - În județul Botoșani au fost înființate, în acest an, două secții de votare noi. Acestea sunt deschise în comunele Ripiceni și Vârfu Câmpului, unde populaţia a crescut în ultimul an pentru că mii de persoane din Republica Moldova sau Ucraina au obţinut cetăţenie română și sunt domiciliate în în localităţile respective, trenamsite corespondenta RRA, Gina Poenaru.

Secţia de votare 403 din Maghera - comuna Vârfu Câmpului a fost înfiinţată ca urmare a faptului că peste 2.000 de cetăţeni ucraineni şi-au stabilit domiciliul pe raza acestei localităţi.

În localitatea Ripiceni, secţia de votare 348 a fost înființată după ce populaţia a crescut cu aproximativ 1.500 de persoane, cetățeni din Republica Moldova care au fost primiți în spațiu de localnici și au obținut cetăţenie română.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Noiembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste