Alegeri prezidențiale 2019 - Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic, știri electorale despre activitatea candidaților la alegerile prezidențiale.

Din programul de astăzi al candidaţilor la alegerile prezidențiale amintim: candidatul alianței USR PLUS, Dan Barna, se întâlnește cu alegătorii din județele Dolj și Olt; Viorica Dăncilă, președinte PSD și candidat la prezidențiale, va merge la Alexandria, în județul Teleorman; iar Kelemen Hunor, candidatul UDMR, va susține o conferință de presă la Oradea.

Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL pentru un nou mandat de șef al statului, i-a îndemnat pe brăileni să iasă la vot pentru că se bazează și pe susținerea lor.

Klaus Iohannis: Dragii mei, convingeți pe toată lumea să meargă la vot. Un vot puternic, un vot clar din partea românilor este absolut necesar pentru a merge cu optimism și curaj mai departe. Bătălia nu se termină duminică. Avem al doilea tur de scrutin, avem locale și avem parlamentare. Mă bazez pe voi în această luptă.

*
Candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, este convins că va intra în turul al doilea la prezidențiale și va avea o confruntare cu președintele Klaus Iohannis pe teme de interes pentru cetățeni.

Dan Barna: O dezbatere Dan Barna - Klaus Iohannis va fi cu adevărat o dezbatere despre cum arată acea Românie din care tinerii nu își mai doresc să plece, acea Românie care începe să fac autostrăzi, acea Românie în care schimbăm și facem reformă în educație astfel încât tinerii să învețe lucruri care să le fie utile pe piața muncii și antreprenorii și companiile să se poată bucura de noile generații, acea Românie cu spitale curate. De aceea fac un apel la toți cetății, la toţi cei care urmăresc aceste înregistrări, să meargă duminică la vot.

*
PSD a semnat un acord de colaborare cu CNSRL Frăția la nivel central și local pe teme importantă pentru cetățeni, ca de exemplu: salarizarea și pensiile.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale.

Viorica Dăncilă: Toți cei care cred că în România își pot găsi locul și vor vremuri bune pentru români și România vor fi cei care vor avea parte de sprijinul nostru, atât din partea Partidului Social Democrat, cât și al sindicatelor. Este un pas important pentru acest obiectiv comun pe care îl avem în ceea ce privește salarizarea, salariul minim și tot ceea ce ține de drepturile salariaților.

*
Mircea Diaconu, candidat susținut de Alianță electorală "Un om", spunea la Piatra Neamț că în campania electorală nu se ghidează după sondajele de opinie care se pot schimba de la o săptămână la alta.

Mircea Diaconu: Nu mă uit deloc în partea asta, nici nu am timp de nici un fel şi uitaţi de ce nu mă uit: în primul rând că sondajele sunt în mișcare, e o stare fluidă, zi de zi se pot mişca, se întâmplă ceva și iar se mișcă cifrele. Nu fac nimic fac altceva. Deci, dacă mi-am propus să fac într-un fel campania aşa o fac până la capăt. Nu reglez ceva sau altceva în funcție de asta. Ar fi absurd.

*
Societatea românească trebuie să scape de prejudecăți, spune la Sfântu Gheorghe, candidatul UDMR Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Trebuie să demolăm prejudecăţiile, nu este uşor. Brucan a fost extrem de amabil cu noi când zicea că după '89 că e nevoie de 20 de ani. Nu, ai nevoie de cel puțin 40 de ani. Comunismul a durat aproape 50 de ani. Mentalitățile nu se schimbă de la o zi la alta, prejudecățile trebuie demolate. Dacă înțelegem că viitorul va fi comun, trecutul nu-l mai putem împărţi că e în spatele nostru, atunci putem depăși această fază a neîncrederii.

*
Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc, propune o renegociere a contractelor de concesiune ce vizează exploatarea resurselor minerale ale țării, iar profitul să fie împărțit echitabil.

Ninel Peia: Unde? Numai acolo unde nu avem 50% din profitul comercial. Nu trebuie să inventăm roata. Norvegia are 68%, Danemarca are 50%. În Marea Neagră sunt resurse de 100 de ori mai mari față de cât se spune că s-a descoperit.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Noiembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste