Guvernul Orban a primit votul de învestitură

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a acordat astăzi votul de înceredere pentru Guvernul PNL condus de Ludovic Orban.

Cu 240 de voturi "pentru",noul executiv va prelua puterea executivă.

"Potrivit prevederilor articolului 103, aliniatul 3 din Constituţia României republicată, parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, minimum 233 de voturi pentru. Ca ur,are a faptului că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori, 240 au votat pentru acordarea votului de încredere, se constată că este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituţie pentru ca Parlamentul României să acorde încrederea guvernului, programului şi listei guvernului prezentate de domnul Ludovic Orban, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru şi dezbătute în şedinţa comună de astăzi a celor două camere" ,  a anunţat senatorul Silvia Dinică.

Este de aşteptat ca în această seară la Palatul Cotroceni să aibă loc şi ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, astfel încât în noul cabinet să îşi preia rapid atribuţiunile.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Noiembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste