Iohannis: Viitorul comisar european trebuie să fie o persoană integră şi competentă

Viitorul comisar european trebuie să fie o persoană integră şi competentă, declară la Bruxelles preşedintele Klaus Iohannis, înaintea celei de-a doua zile de convorbiri în Consiliului European.

Şeful statului a avut ieri o întâlnire cu preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care şi-a exprimat dorinţa ca România să nominalizeze o femeie pentru portofoliul transporturilor.

Klaus Iohannis a mai precizat că amânarea instalării viitoarei comisii nu este din cauza României, dar ar fi o eroare gravă ca ţara noastră să blocheze numirea noului executiv comunitar.

Klaus Iohannis: Este clar că avem nevoie de o persoană integră, o persoană care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta într-un fel şi România în Comisie, într-un sens pozitiv, adică noi avem oameni competenţi, avem profesionişti, haideţi să-i selectăm şi să-i trimitem la Bruxelles. Doamna preşedinte ales von der Leyen îşi doreşte foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziţia de comisar pe transporturi. Nu am discutat despre un deadline, dar rugămintea a fost să încercăm să accelerăm procedura.

Preşedintele Iohannis a mai precizat că va demara discuţii pentru a găsi o soluţie în privinţa desemnării unui nou comisar şi că un guvern interimar nu-l va nominaliza.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Octombrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste