Este oficial! Laura Codruţa Kövesi, desemnată procuror-şef european

Laura Codruţa Kövesi a fost validată de Consiliul UE pentru funcţia de procuror-şef european.

Laura Codruţa Kövesi a fost desemnată oficial, astăzi, de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, în funcţia de procuror-şef european.

Ea a obţinut 17 voturi din cele 22 exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă declarase aseară că România va vota împotrivă.

Laura Codruţa Kövesi avea deja susţinerea Parlamentului European.

Numirea ei în funcţie urmează să fie definitivată în perioada următoare după încheierea tuturor formalităţilor.

Laura Codruţa Kövesi este prima persoană care ocupă acest post nou înfiinţat.

La Bucureşti, Laura Codruţa Kövesi a comentat cu modestie şi prudenţă votul de la Bruxelles, insistând că procedura nu este finalizată şi că trebuie aşteptată decizia oficială.

Laura Codruţa Kövesi: "Da, am spus cu privire la procedurã cã ea încã nu este finalizatã. Un vot care m-a bucurat şi care, din punctul meu de vedere, reprezintă o recunoaştere a activităţii sistemului de justiţie din ultimii ani. Este un vot al tuturor românilor care în ultimii ani au susţinut justiţia, au susţinut lupta anticorupţie, statul de drept şi valorile europene, şi cred că este o zi importantă pentru România, pentru toţi românii, pentru sistemul de justiţie şi, nu în ultimul rând, pentru mine, ca procuror care chiar săptămâna aceasta am împlinit 24 de ani de carieră."


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Septembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste