UDMR: Prevederile Codului administrativ diminuează drepturile minorităţilor

Czeke Attila, de la UDMR, susţine că prevederile Codului administrativ diminuează drepturile minorităţilor.

Liderul senatorilor UDMR, Czeke Attila, susţine că prevederile codului administrativ, adoptate prin ordonanţă de urgenţă şi publicate ieri în Monitorul Oficial, diminuează drepturile minorităţilor şi împiedică procesul de descentralizare.

Într-un comunicat de presă, senatorul subliniază că UDMR va susţine la dezaterea din parlament a documentului introducerea unor amendamente care să permită autorităţilor locale să decidă asupra problemelor care vizează direct comunităţile din zonă.

UDMR mai propune sancţionarea disciplinară a funcţionarilor care încalcă drepturile omului, incită la ură împotriva unei comunităţi sau discriminează.

Codul administrativ elaborat de guvern permite folosirea limbii minorităţilor naţionale în instituţiile publice şi în localităţile în care vorbitorii limbii respective au o pondere mai mică de 20 la sută din populaţie.

Documentu mai prevede, între altele, un termen de 10 zile în care preşedintele ţării poate să răspundă dacă acceptă sau nu propunerile de miniştri în cazul unei remanieri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Iulie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste