Legea pensiilor, adoptată de Parlament

Legea pensiilor a fost adoptată de Parlament cu 197 de voturi pentru şi 70 de abţineri.

Legea pensiilor a fost adoptată astăzi de Parlament. Votul decizional a fost dat de Camera Deputaţilor. Au fost 197 de voturi pentru şi 70 de abţineri.

Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, însă votul din Camera Deputaţilor a fost urmat de o nouă serie de declaraţii politice în contradictoriu.

Opoziţia, prin vocea deputatului PNL Dan Vâlceanu, afirmă că de fapt inechităţile din sistem nu vor fi eliminate, ci dimpotrivă, accentuate.

La rândul său, deputatul USR, Cristian Seidler, a reluat criticile referitoare la faptul că nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte pensiile speciale.

El a cerut în context abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Răspunsul a venit din partea deputatului ALDE Varujan Vosganian care l-a acuzat pe acesta de nesinceritate, cerând la rândul său eliminarea pensiilor speciale pentru procurori.

Fostul ministru social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a respins acuzaţiile aduse, reiterând faptul că noua lege creşte pensiile.

Este cea mai importantă lege votată în actuala legislatură, a încheiat Lia Olguţa Vasilescu care şi-a exprimat speranţa ca legea să nu fie atacată din nou de şeful statului la Curtea Constituţională.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Iunie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste