Papa Francisc a ajuns la București

Papa Francisc a ajuns la Bucureşti, unde şi-a început vizita de trei zile în România.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat la Aeroportul Otopeni de preşedintele Klaus Iohannis, iar acum este în drum spre Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de bun venit.

Coloana oficială se îndreaptă la această oră spre Bulevardul Kiseleff, unde s-au adunat câteva sute de oameni, iar viteza maşinilor se va reduce pentru ca Papa să-i poată saluta pe cei care au dorit să-l întâmpine

Alex Lancuzov transmite: Este o atmosferă încărcată cu foarte multă emoţie şi bucurie, aici, pe Şoseaua Kiseleff, practic am oprit la jumătatea distanţei dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, pot să vă spun că în doar câteva minute, cred că s-au strâns peste 500 de persoane, sunt foarte mulţi tineri, foarte mulţi părinţi cu copii, care au venit aici, să îl salute pe Papa Francisc şi de câteva minute au venit şi foarte mulţi angajaţi, au ieşit de la birourile din zonă să vadă momentul. Sunt aşezaţi oamenii de o parte şi de cealaltă a şoselei Kiseleff, unii au şi steaguri, unii au adus steagurile din 1999, de la prima vizită a unui suveran pontif în România. Este linişte. Toţi aşteaptă să vadă coloana oficială, care va trece pe aici, disnpre Arcul de Triumf către Piaţa Victoriei şi apoi spre Palatul Cotroceni.

În câteva minute, va începe apoi, la Cotroceni, ceremonia de bun venit şi seria întâlnirilor oficiale ale Papei Francisc cu autorităţile române, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, şi ai societăţii civile.

Carmen Gavrilă este acum în direct. S-au încheiat toate pregătirile?

Reporter: Da, s-au încheiat pregătirile, toată lumea este cu ochii pe ecranul din curtea Palatului Cotrocen, urmărim ultimele etape ale drumului spre Palatul Cotroceni. Aici a fost amenajată o tribună în curtea palatului, în care sunt tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, coruri de copii, cercetaşi şi chiar tineri de la Asociaţia Naţională a Surzilor. Suveranul Pontif va avea parte de o primire specifică şefilor de stat. Pe platoul de ceremonii al Palatului Cotroceni, Papa Francisc va fi salutat cu onoruri militare de Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul. După aceea, urmează întâlnirile oficiale, preşedintele Klaus Iohannis şi Sanctitatea Sa vor avea convorbiri tete-a - tete, iar de la ora 13:05, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, se va desfăşura întâlnirea cu autorităţile statului, cu reprezentanţii societăţii civile, ai Corpului Diplomatic. În prezenţa a aproximativ 40 de invitaţi, preşedintele Klaus Iohannis şi Sanctitatea Sa vor susţine apoi discursuri.

La RRA vom transmitem în direct toate momentele principale ale vizitei Papei Francisc în România, iar pe site-ul nostru romania-actualităti.ro le puteţi urmări şi în format video.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Mai 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste