Papa Francisc vine în România pentru o vizită apostolică de trei zile

Papa Francisc soseşte azi în România, pentru o vizită apostolică de trei zile, în cele mai importante locuri pentru credincioşii catolici: la Bucureşti, la Şumuleu Ciuc - în Harghita, la Iaşi şi la Blaj.

Programul de azi include întâlniri oficiale cu autorităţile române, dar şi participarea la ceremonii religioase, cu momente în care va fi mai aproape de cei veniţi să-l vadă pe Suveranul Pontif.  

Papa Francisc îi va saluta pe români în prima zi a vizitei sale în România, în jurul a două catedrale, cea ortodoxă, aflată în construcţie, unde va rosti rugăciuna "Tatăl nostru", şi cea catolică, unde va oficia prima liturghie pe pământ românesc.

În faţa Catedralei Naţionale, de pe Dealul Arsenalului, alături de patriarhul Daniel, Papa va rosti salutul pascal 'Hristos a înviat'.

Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif va fi înconjurată pe străzile din vecinătate de 25.000 de credincioşi care s-au înscris şi au primit bilet gratuit pentru eveniment.

Slujba din catedrală, oficiată de Papă în rit latin, va putea fi urmărită pe 15 ecrane, montate pe străzi şi în Piaţa Revoluţiei. Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif a fost vizitată în decursul celor 144 de ani de la sfinţire de doi papi, Ioan al XXIII-lea, pe când acesta era ambasador al Vaticanului în Bulgaria, şi Ioan Paul al II-lea, primul papă în funcţie, care a vizitat România în 1999.

Aşadar, în această seară, prin uşile catedralei, va intra pentru a treia oară un papă, spre bucuria comunităţii catolice din Bucureşti, care este păstorită de arhiepiscopul Ioan Robu.

La Catdrala Sf. Iosif se află mai multe relicve, cele mai importante sunt un fragment din Crucea Mântuitorului, un spin din coroana lui Iisus şi o mică fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, cinstit ca sfânt de catolici.

Pentru slujba din această seară, a fost montată şi o scenă în Piaţa George Enescu, unde va avea loc după încheierea liturghiei, un program artistic, susţinut, printre alţii, de Corul Madrigal, Orchestra Simfonică Bucureşti şi monica Anghel.

La venirea şi la plecarea de la catedrală, Papa Francisc se va plimba printre credincioşi, cu papamobilul şi îi va saluta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Mai 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste