Ministerul Transporturilor a primit 17 pagini de observații privind achizițiile

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că instituţia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justiţiei 17 pagini de observaţii referitoare la ordonanţa privind achiziţiile.

Aflat astăzi la Târgu Jiu, Răzvan Cuc a precizat că printre recomandări s-a aflat şi cea de obţinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Răzvan Cuc: Pe această ordonanţă am avut cinci avizatori: ANAP-ul, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentari încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm un aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie, fiindcă noi facem autostrăzi, noi facem drumuri, noi vrem să putem da mai repede, să simplificăm legislaţia, nu facem drumuri militare, ca să mergem să cerem avizul de la CSAT. Doamna prim-ministru a reuşit să deblocheze acest lucru, mai puţin vedem că avem aceste observaţii eterne de la Ministerul Justiţiei, care, practic, nu vin decât să blocheze ordonanţe, prin ordonanţa în speţă a Ministerul Transporturilor, care vine tocmai în sprijinul românilor, că toţi vrem în ţara asta să accelerăm procedura de implementare a proiectelor. Păi, dacă de la 5 avizatori mă duc la 11 şi mă trimiţi să iau şi avizul de la CSAT, înseamnă că o să ies cu ordonanţa în trei luni de zile, probabil.

Ministrul demisionar al justiţiei, Tudorel Toader, a scris aseară pe o reţea o socializare că ministerul pe care îl conduce nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative.

În acelaşi mesaj, el spune că va reacţiona la dezinformările privind activitatea din instituţia pe care a condus-o şi le-a mulţumit colegilor din minister că au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect de act normativ să fie de maxim trei zile.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Aprilie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste