Reuniune informală a miniștrilor muncii din UE, la București

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, tema principală de discuţie în prima zi a reuniunii informare a miniştrilor muncii din statele UE

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi este tema principală de discuţie în prima zi a reuniunii informare a miniştrilor muncii din statele membre ale Uniunii Europene, care are loc la Bucureşti.

Ministrul român de resort, Marius Budăi, a declarat că acest subiect este o prioritate pentru România, în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Marius Budăi: Le mulţumesc statelor membre că au răspuns prezent cu 100% la această organizare a reuniunii informale a miniştrilor muncii din Uniunea Europeană şi, mai ales, de a participa şi de a dezbate asupra unei teme atât de importante pentru România - egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi - unde, cu mândrie, putem spune că România este pe un loc fruntaş. Diferenţa de remunerare între bărbat şi femeie în România este de 3,5%, iar media UE este de 15,2%.

La reuniunea de la Bucureşti participă şi comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, dar şi alţi responsabili europeni în domeniu, transmite reporterul RRA Daniela Mănuţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Aprilie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste