Partidele îşi prezintă candidaţii la europarlamentare în ţară

Partidele parlamentare au continuat vizitele preelectorale în ţară pentru a-şi prezenta candidaţii la alegerile europarlamentare.

Partidele parlamentare au continuat vizitele preelectorale în ţară pentru a-şi prezenta candidaţii care vor partticipa la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Astfel , ministrul culturii, Daniel Breaz, aflat în judeţul Alba , a susţinut că, la Bruxelles, România trebuie să aibă oameni care să ţină la această ţară, pe care să nu o critice, ci să promoveze proiecte comune.

Daniel Breaz: Trebuie să avem oameni care să ţină la această ţară, oameni care, atunci când ajung la Bruxelles, să nu îşi critice ţara, să fie uniţi, iar într-un proiect comun de ţară sau în ceea ce promovează România să poată să facă aceste lucruri.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Timişoara, că partidul său va milita în Parlamentul European pentru simplificarea procedurilor de atragere a fondurilor comunitare, iar dacă va ajunge la guvernare va căuta soluţii pentru ca aceşti bani să fie folosiţi de România în proporţie cât mai mare.

Ludovic Orban: Avem nevoie de banii europeni pentru a putea dezvolta România. Şi ce ne angajăm în plus, că, după ce vom ajunge la guvernare, vom asigura absorbţia fondurilor europene în proporţie de 100%.

La Iaşi, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat că studiile de fezabilitate pentru construirea celor trei spitale regionale de urgenţă - de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova - nu au fost depuse încă la Bruxelles, dar a dat asigurări că există sprijinul Comisiei Europene în acest sens.

Corina Creţu: Experţii noştri sunt pregătiţi să facă evaluarea proiectului atunci când acesta va fi trimis şi suntem în cotninuare dispuşi să oferim orice sprijin în vederea trimiterii cât mai rapide la Bruxelles a proiectului celor trei spitale regionale. Din câte ştim noi, este în faza finală a studiilor de fezabilitate, cel mai avansat este cel de la Iaşi.

Pe de altă parte, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, ieri, la Slatina, că nu va merge să voteze la referendumul pentru justiţie, convocat de şeful statului, pentru că îl consideră o greşeală care ar putea perturba tema alegerilor pentru Parlamentul European.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Martie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste